“Azok a dolgok, amiket üldözünk, határeset-haszontalanok abban, hogy boldogabbak legyünk” – Kovács Eszter jóga, meditáció és mindfulness oktató az Ez igen! podcast harmadik vendége

Nem először készítettem már interjút Eszterrel, mégse véletlen, hogy az Ez igen! podcastba is elhívtam. Nem is bántam meg, mert ismét rengeteg fontos témát érintettünk és lehettem én is – és bízom benne, hogy a hallgatóink is – gazdagabbak hasznos gondolatai, tanácsai által.

Kovács Eszter, jóga, mindfulness, és meditáció oktató, a Mat on the moon alapítója. Ám a felnőtt életbe és egyben a munka világába online marketingesként lépett be, amely terület is nagyon jól feküdt neki – nem véletlenül lett a huszas évei közepére 45 fős csapata, került vezető pozícióba, ráadásul külföldön, nem is itthon. A folyamatos stressz azonban hamarosan megkeserítette az életét. Komoly alvásproblémái lettek, amelyre bár gyógyszert is írt fel orvosa, a szakember megemlített egy bizonyos jógázós-meditációs-mindfullnesses irányt is.

Eszter elindult a jól lét útján. Miután pedig megtapasztalta, hogy tényleg lehet máshogy is élni, hogy sokkal jobban szeret matracon jógázni meetingelések tömkelege helyett és a meditációt szívesebben cseréli a laptop előtti ücsörgésre, hivatást váltott. Elindította a Mat on the Moon közösséget és ma már ő segít emberek (tíz)ezreinek, hogy jobban legyenek.

Miután kicsúszott alóla a talaj azon kezdett dolgozni, hogy magában találja meg a stabilitást. Tudja, hogy a stressz nem csak rossz hatással lehet ránk, ezért egyik fő topikja, hogy hogyan dolgozzon nekünk a stressz, ha már úgyis elkerülhetetlen része az életnek? Mint ahogy abban is segít, hogyan találjuk meg a hétköznapokban, az életünkben a boldogságot, amelyet állandóan űzünk, hajtjuk a még több pénzt, a még több tárgyat, pedig, ahogy a beszélgetésben is mondta: “igazból a pénz az kis mértékben járul hozzá csak, ahhoz hogy jobban érezd magad és egy pont után egyáltalán nem.”

Eszter története nagyon inspiráló és hiszem, hogy sok olyan gondolatot tudunk átadni, amire a mai rohanó, túlterhelt életünkben a legtöbbünknek szüksége van. Kívánom, hogy te is megtalálod benne azt, ami neked szól, hogy el tudj indulni Eszterhez hasonlóan a te utadon. Csak 5 perc. (Ha meghallgatod a beszélgetést, érteni fogod 🙂 )

Ha tetszett a beszélgetés, kövesd be a csatornát, hogy ne maradj le a további részekről, értékeld a műsort és oszd meg másokkal is! És ha ez se elég, kövess Facebookon és/vagy Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük