“Nem tudjuk, hogy jó-e hosszú távon, amit most mi, szülők csinálunk” – Steigervald Krisztián generációkutató az Ez igen! podcast nyolcadik vendége

Az Ez igen! podcast első évadjának első – és egyetlen férfi vendége Steigervald Krisztián generációkutató.

Ezt a beszélgetést a Telekom, szülők számára indított digitális portálja, a Hello szülő támogatta. Kilenc éves gyakorlattal rendelkező anyukaként mondom: a Hello szülő egy hiánypótló oldal, amely segít, támogat és tényleg kézzel fogható válaszokat ad.

És az a megtiszteltetés ért, hogy a Hello szülő szerzői között lehetek jómagam is. Már olvasható is az oldalon például a Péterfy Borival készült interjúm rock and rollról és anyaságról, de bemutatom egy kétanyukás szivárványcsalád életét is, Judit és Rebeka, két ikerlány anyukái őszintén meséltek a mindennapjaikról.

Generációkról, bezzegelésekről, digitális családokról és saját magáról is mesélt Steigervald Krisztián generációkutató, az Edisonplatform Gondolkodó körének tagja, a Generációk Harca könyvek szerzője, akire nagyon kíváncsi voltam, milyen férj, milyen édesapa, milyen gyermek ő maga, és hatott-e, ha igen, hogyan hatott a személyiségére a munkássága.

Mit jelent egyáltalán generációkutatónak lenni? Miért nem jobb vagy rosszabb egyik generáció sem? Miért hibázik és nem is baj, ha hibázik a modern szülő annyit? Mire figyeljünk az internet és a kütyük uralta világban? Hogyan és milyen pozitív dolgokra használhatjuk a Youtubereket, a telefonjainkat, vagy akár a számítógépes játékokat? De hogyan tegyük ezt okosan, tudatosan? Erről és még nagyon sok minden másról is beszélgettünk Krisztiánnal, például arról, hogy miért akar állandóan megtömni minket a Nagyi és miért olyan hihetetlenül fontos, hogy lássanak minket papírra írni és igazi, nyomtatott könyvet olvasni is a gyerekeink, és nem csak a telefonjainkat vagy a laptopunkat nyomkodva.

A beszélgetést itt tudjátok akár most azonnal is meghallgatni:

Krisztiánt megtaláljátok Facebookon és Instagramon is, és ha még többet szeretnétek megtudni róla, látogassatok el a weboldalára is!

Ha tetszett a beszélgetés, kövesd be a csatornát, hogy ne maradj le a további részekről, értékeld a műsort és oszd meg másokkal is! És ha ez se elég, kövess Facebookon és/vagy Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük