“Felelős vagyok azért, hogy milyen világot teremtek, de ezért mindannyian felelősek vagyunk!” – Somogyi Tímea szociológus az Ez igen! podcast második vendége

Két éve vártam a tökéletes alkalmat, hogy beszélgessek Somogyi Timivel. Elérkezett. Hálás vagyok Timinek, hogy igent mondott nekem és hogy eljött mesélni magáról és arról, hogy mi van mögötte és mit csinál most.

Somogyi Tímea Anna szociológus mondott igent Zubor Rozinak az Ez igen! podcast legújabb adásában, aki a Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület elnöke és az ahhoz tartozó Adománybolt ügyvivője, a Hajnalcsillag tanoda alapítója, Richter Aranyanyu díjas, a Kecskeméti Református Cigánymisszió munkatársa, és végül, de nem utolsó sorban hét gyermek anyukája. Bár mivel már a kecskeméti utógondozóban is nevelő, így valójában ő maga úgy fogalmazott: sokkal több gyermeke van is van már, mint hét.

Timivel beszélgettünk a cigányságról, a saját gyermekkoráról, majd felnőtt életéről, arról, hogyan lett tizenöt évesen először édesanya, majd végül mára hétgyermekes anyuka. Hogyan fejezte be a gimnáziumot és érettségizett le hat gyermek mellett, aztán hogyan lett diplomás szociológus, majd pedig hét közös gyermek után miért döntött végül a válás mellett. Szerintem érdemes ezt a részt is meghallgatni.

Ha tetszett a beszélgetés, kövesd be a csatornát, hogy ne maradj le a további részekről, értékeld a műsort és oszd meg másokkal is! És ha ez se elég, kövess Facebookon és/vagy Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük