“Ő azért jött, hogy engem tanítson” – Rácz Mónika gyermekszakértő, a tudatos szülők mentora az Ez igen! podcast hatodik vendége

Mónika őszintén mesélt életéről, első gyermeke elvesztéséről, betegségéről, léleknevelésről és arról, hogyan lehet erőt meríteni életünk tragikus eseményeiből.

Nehéz gyermekkora ellenére Mónika egész kicsi korától fogva mindennél jobban vágyott arra, hogy gyerekekkel foglalkozhasson, és neki magának is sok gyermeke legyen. Óvodapedagógus lett, majd édesanya, ám első gyermekével csupán kilenc és fél közös hónapot kaptak.

A kisfiú elvesztése után először teljesen összetört, ám férje, és egy hónappal később már a pocakjában növekvő kislánya miatt igyekezett összeszedni magát. Kislányának élt, elnyomta magában érzéseit, többek közt a gyászt is. Ez azonban előbb vagy utóbb, de rombol. Mónika esetében belülről. Három évvel lánya születése után rákot diagnosztizáltak nála.

Hogyan élte túl ezeket az időszakokat? Mit adott neki? Tudatos szülők mentoraként, gyermekszakértőként és a Léleknevelés Pedagógiai Módszer megalkotójaként mit szeretne átadni a szülőknek? Az Ez igen! legújabb részében Szántó-Külitsné Rácz Mónikával beszélgettem.

A beszélgetést (amely meghallgatásához sok zsebkendőt ajánlot) itt tudjátok akár most azonnal is meghallgatni:

Mónikát megtaláljátok Facebookon és Instagramon is, de vele nem csak digitálisan lehet találkozni. Legközelebb például 6-12 év közötti gyermekeknek szervez az őszi szünetben kirándulást, amelynek részleteit ITT találhatjátok!

Ha tetszett a beszélgetés, kövesd be a csatornát, hogy ne maradj le a további részekről, értékeld a műsort és oszd meg másokkal is! És ha ez se elég, kövess Facebookon és/vagy Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük