Már előjegyezhető a Budai Lottival közös második (új) könyvünk, a Micsoda “szajhák” voltak!

Október 9-én jelenik meg a tavaly megjelent, nagysikerű Micsoda anyák voltak után Budai Lottival közös Micsoda történetek könyvsorozatunk második kötete, a Micsoda “szajhák” voltak! Most 25%-os kedvezménnyel tudtok előjegyezni rá!

Mielőtt a cím alapján ítélkeznél, vagy felháborodnál… pár mondat arról, hogy miről, kikről is szól ez a könyv, és miért kezdtük el megírni.

Egyes nőket évezredek óta gyaláznak a szexualitásukon keresztül – és nemcsak férfiak, de gyakran nők is –, mélyen gyökerező, pszichológiai és kultúrtörténeti okai vannak, melyeket ebben a kötetben igyekszünk bemutatni. Egy azonban leszögezhető: ez a fajta becsmérlés sosem a szexualitásról vagy épp az adott társadalom által preferált erkölcsök megszegéséről szól – hiszen a könyvben szüzekkel és hűséges feleségekkel egyaránt találkozhatunk –, sokkal inkább a hatalomról. Olvashatunk a könyvben az özvegy “szajháról”, Szendrey Júliáról, az erotikus regényeiről híressé vált – no meg arról, hogy férfiak lettek öngyilkosak azért, mert nem bírták elviselni tőle válaszul a NEM-et – Erdős Renée-ről. De mesélünk Pataki Rózáról, Krúdy múzsájáról, aki nem csak Budapest egyik kedvenc bordélyházát vezette és volt az egyik legismertebb kurtizán. De emellett az írás volt a mindene. Tehetséges is volt benne, de pont azért, ami a szakmája volt, írásait a nagy lapok csak álnéven közölték. Mert hát az milyen, hogy egy kurtizán novelláját közlik.

De emellett szó lesz Boleyn Annáról, a Nagy Szajháról; Kleopátráról, a Szajhakirálynőről; Marie Antoinette-ről, az Osztrák Szajháról; és I. Erzsébetről, az Angol Szajháról. Csak hogy néhány ismert asszonyt említsünk; uralkodókat, művészeket, mecénásokat, szellemi vezetőket találhatunk a soraikban…

A könyv október 9-én fog megjelenni az Álomgyár kiadó gondozásában, addig pedig például itt is elő tudtok rá jegyezni – most kedvezményes áron, 25%-kal olcsóbban: https://alomgyar.link/micsoda_tortenetek_sorozat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük